Днес Брадли Купър се гордее със седем номинации за Оскар, номинация

...
Днес Брадли Купър се гордее със седем номинации за Оскар, номинация
Коментари Харесай

Неговите очи пленяват жените по целия свят, пребори собствените си демони, но успя

Днес Брадли Купър се гордее със седем номинации за Оскар, номинация за Тони и две извоювани награди Грами. В персонален проект той има дете от един от най-красивите модели в света – Ирина Шейк, с която може би си дадоха втори късмет в любовта.

Изглежда, че синеокият чаровник има всичко, но пътят му към триумфа не е бил лек.

Славата не идва при него незабавно. Той би трябвало да се пребори както със суровите правила в шоубизнеса, по този начин и със личните си демони, с цел да стигне до там, където е през днешния ден.

Роден в Пенсилвания на днешната дата, 5 януари, 1975 година, артистът стартира кариерата си с дребни функции в телевизионни сериали при започване на 2000-те години. Първите му появи на дребния екран са незначителни и не му носят огромен триумф.

За да стане знаменит и обичан артист и режисьор, Брадли трябва да измине дълъг път и да съблюдава едно заричане, което си дава през далечната 2004 година Историята му за триумфа, реализиран на крачка от провалянето, edna.bg споделя в резюме:

Първи стъпки в актьорството

Като дете Брадли не е притеглен от актьорството. Вместо това демонстрира интерес към баскетбола и готвенето. След като гледа филми като драмата " Човекът слон “ обаче, стартира да мечтае за кариера в киното и взе участие в локални пиеси. След като приключва гимназия, Купър получава тапия от Джорджтаунския университет през 1997 година и се отдава на гонене на фантазията си.

По-наблюдателните фенове може би са го забелязали в епизод от 1999 година на " Сексът и градът “, където се появява за няколко секунди. Две години по-късно получава по-значима роля – партнира си с Дженифър Гарнър в " Наречена още “. Така взема решение да се реалокира в Лос Анджелис.

Сякаш още веднъж в гимназията

В " Наречена още “ Брадли играе кореспондент и другар на основната героиня. Работата по този план обаче се оказва предизвикателство. От втори сезон нататък ролята му става все по-незначителна, дотам, че Брадли моли продуцентите да отстранен героя му. Самочувствието на артиста страда съществено. Преместването в Ел Ей го карало да се усеща като че ли " се е върнал в гимназията “. " Не можех да влизам в никакви клубове, нито едно момиче не ме поглеждаше. Бях тотално депресиран. “, споделя по-късно той.

След неуспеха в " Наречена още “ Купър стартира да се усеща депресиран и обмисля да се откаже от шоубизнеса. За да компенсира несигурността си, той развива " злостно възприятие комизъм ". В последна сметка обаче открива, че просто се държи зле с близките.

" Уау, в действителност ще съсипя живота си “

По същото време осъзнава, че злоупотребява с алкохол и други субстанции, пробвайки се да се оправи с живота на прохождащ артист. През 2004 година се зарича, че ще остане изтрезнял, откакто нощен ваучър го вкарва в болница.

" Бях толкоз угрижен какво мислят за мен. Винаги съм се чувствал новобранец. “, споделя Купър пред Hollywood Reporter през 2012 година " Осъзнах, че няма да извърша капацитета си и това ме изплаши пъклен доста. Помислих си: " Уау, в действителност ще съсипя живота си. Наистина ще го съсипя. “

Брадли удържа на думата си по отношение на трезвеността и очевидно тъкмо това е парчето от пъзела, което е липсвало, с цел да реализира триумф.

Големият пробив в киното

През 2006 година, на 31-годишна възраст, Брадли се дами за актрисата Дженифър Еспозито, само че се развеждат през ноември 2007 година

Големият пробив в киното идва през 2009 година - в комедията " Последният ергенски запой “, която освен се трансформира в комерсиален триумф, само че и прави Купър същинска звезда. След това той взе участие в две продължения на хитовата лента. И тъкмо когато с присъединяване си в " Той не си пада по теб “ и " Денят на Свети Валентин “ наподобява е станал обичаният артист от сантименталните комедии, той прави завой към по-сериозни функции.

Наръчник на сполучливия артист

Голям триумф му носи драмата от 2012 година " Наръчник на оптимиста “, където си партнира с Дженифър Лорънс. Двамата се оказват супер сполучлив тандем и снимат още 2 кино лентата дружно.

А с ролята в " Американска скица “ (2013 г.) печели премия на Гилдията на американските артисти – първото огромно самопризнание за гения му. Сред другите му сполучливи планове са " Пазителите на Галактиката “ (2014), " Американски снайперист “ (2014) и " Улицата на кошмарите “ (2021).

Готов за семейство

Името на Брадли е свързвано с имената на няколко известни дами: Дженифър Лопес, Рене Зелуегър и партньорката му от кино лентата " Думите “ Зоуи Салдана. През 2013 година Брадли стартира да излиза с модела Суки Уотърхаус. Две години по-късно двойката се разделя. Близки на тогава 40-годишния Купър, настояват, че той към този момент желае да се задоми, до момента в който Уотърхаус, на 23 година по това време, избира да се концентрира върху кариерата си, преди да сътвори семейство. Явно обаче е въпрос на време ориста да срещне Брадли с дамата, която същински ще плени сърцето му.

Една сбъдната фантазия

През април 2015 година, единствено месец след прекратяването на двугодишната му връзка със Суки Уотърхаус, стартира да се приказва, че Брадли излиза със супермодела Ирина Шейк. Двойката афишира обществено връзката си напролет на 2015 година, откакто са снимани да се целуват в Лондон.

Двамата стават родители на дъщеричката си Леа де Сен, през март 2017 година Когато става въпрос за щерка им, те са доста дискретни, само че Купър признава пред NPR през септември 2018 година, че бащинството е " знамение “ и нещо, за което постоянно е мечтал.

Роди се... скандал?

През 2018 година Брадли дебютира като режисьор с четвъртата холивудска версия на кино лентата " Роди се звезда “. Освен това взе участие и в основната роля дружно с Лейди Гага. Тандемът им печели стотици оценки за плана, в това число Оскар за най-хубава истинска ария през 2019 година и две награди Грами.

Химията сред Лейди Гага и Брадли е толкоз неоспорима, че почитателите незабавно стартират да спекулират, че двамата са пренесли романса от екрана в действителния живот. И двете звезди изрично отхвърлят, потвърждавайки, че просто са си свършили работата чудесно. Но последвалите събития от персоналния живот на Брадли единствено наливат масло в огъня на слуховете...

От влюбена двойка до взаимно настойничество

След 4 години дружно Купър и Шейк приключват връзката си през юни 2019 година Източник споделя пред Us Weekly по това време, че двойката е преживявала сложен стадий на фона на упоритите клюки за спекулация към присъединяване на Купър в " Роди се звезда “. " Въпреки че нямаше нищо сантиментално сред Брадли и Гага, за Ирина беше мъчно да се оправи с клюките “, издава вътрешен човек. Дали в тези думи има истина, самите те по този начин и не удостоверяват.

Въпреки че към този момент не са двойка, Купър и Шейк остават отдадени родители на щерка си Леа. " Той е пълностоен, удобен татко “, признава моделът пред Highsnobiety. " Леа отиде с него на отмора за съвсем две седмици [без бавачка] – и не им се обадих нито един път. “ - изяснява още Ирина, която не крие, че е горда с детето си. " Без " апелирам “ или " благодаря “ не получава нищо. “

Маестрото на качественото кино

През 2022 година се появиха все по-упорити клюки, че Брадли и Ирина са си дали втори късмет в любовта. Въпреки че това не се случи, двамата явно са запазили положителни връзки след раздялата. 

В професионален проект Брадли Купър работи по кино лентата за живота на пианиста Ленард Бърнстейн " Maestro “, на който е съавтор, режисьор и продуцент дружно с Мартин Скорсезе и Стивън Спилбърг. Филмът излезе в Нетфликс през 2023 година и бе посрещнат възторжено от публиката и критиците.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР